Cristian Todea a petrecut șase sezoane în tricoul celor de la Gaz Metan Mediaș,  perioadă în care a lucrat cu mai mulți tehnicieni. Doi dintre ei, însă, par să-i fi rămas în minte și chiar inimă fostului mijlocaș central și este vorba despre Cristian Pustai și Cristian Dulca.
Pe primul l-a înfruntat deja însă doar din postura antrenorului secund, în timp ce pe Dulca îl va întâlni mâine, de la ora 11, de pe picior de egalitate, în UTA – Luceafărul. „M-am simțit foarte bine cu el pe bancă, am petrecut o perioadă bună împreună, cu multe meciuri câștigate. Ne respectam reciproc, e un moment special special să-l văd sâmbătă pe banca oaspeților, să-l am ca adversar… E un antrenor foarte preocupat, care pregătește foarte bine jocurile.  Își studiază adversarii, ne oferea mereu multe informații despre ei, îi prevăd un viitor frumos în această meserie. Nu e rigid ca antrenor, le oferă multă libertate de exprimare jucătorilor, echipele sale joacă în general deschis”, a spus Cristi Todea despre fostul său antrenor, care i-a dat și banderola de căpitan în sezonul 2013-2014.
La rândul său, fostul fundaș al reprezentativei „tricolore” a avut doar cuvinte frumoase la adresa omologului său de pe banca „Bătrânei Doamne”. „Fără să-l laud, a fost unul dintre cei mai buni jucători cu care am lucrat vreodată. Vorbeam deseori cu el despre antrenamente, tactică și multă lume mă întreba ce văd în Cristi, căci părea un simplu fotbalist care băga material meci de meci. Dar, el era echilibrat, dădea mereu tot pe teren pentru echipa lui, lupta cu toate armele sale fizice și tehnice, dar era băiat inteligent. Sunt sigur că toate aceste calități și le-a păstrat și acum ca și antrenor. Am simțit de atunci că are înclinații spre antrenorat, chiar l-am dorit «secund», dar nu avea studii de specialitate la acea vreme. Mă bucură reîntâlnirea cu el, dar sunt obligat – oarecum –
să-l bat, nu?” a afirmat Dulca.
În fine, „principalul” Luceafărului și-a adus aminte și de meciul care a decis, în mare parte, a doua echipă promovată în Liga 1, după ASA Târgu Mureș, în sezonul 2009-2010, pe când era antrenorul „șepcilor roșii”.  „Îmi amintesc că a fost o atmosferă infernală la acel UTA – U. Cluj
1-3, de pe vechiul stadion. Îmi amintesc foarte bine de ce sunt capabili suporterii arădeni, probabil ne așteaptă un meci greu și din acest punct de vedere și sâmbătă, la Șiria”, a adăugat Cristi Dulca.

Recomandările redacției