Scandalul înregistrărilor continuă; Țolea: „Sergiu Bîlcea mi-a cerut să mă sacrific pentru partid”

0
1806

Vă informam ieri că Adrian Țolea, fost președinte interimar al Consiliului Județean, fost vicepreședinte și fost director al ADI Deșeuri, a trecut la următoarea fază în războiul pe care îl poartă cu actuala conducere a instituției, „faza pe înregistrări”.  Acesta a trimis membrilor AGA ADI Deșeuri o înregistrare a unei conversații interesante pe care a purtat-o cu secretara județului, Silvana Lupu, care a primit, acum câteva luni, sarcina să elibereze postul de director al ADI Deșeuri.
Adrian Țolea susține că a trimis membrilor AGA ADI Deșeuri înregistrarea pentru ca aceștia să vadă cum se procedează în CJA, cum se transmit mesaje prin intermediari. De asemenea, a ținut să menționeze că înregistrarea cu pricina a fost făcută pe 21 mai, înainte ca șefii din CJA să înceapă „Jihadul” împotriva lui. „Am trimis înregistrarea acum, tuturor celor din AGA, pentru că acum am depus-o și la instanță la cele două dosare care se află în faze diferite. Într-unul solicit anularea deciziei prin care mi s-au luat atribuțiile, dosarul aflându-se pe rol, iar în cel de-al doilea dosar cer desființarea actului prin care mi s-a desfăcut contractul de muncă. Ulterior, după convorbirea pe care am avut-o cu doamna Silvana Lupu, au dat decizia prin care mi s-au luat atribuțiile, au început să mă cerceteze disciplinar și mi s-a desfăcut contractul de muncă, pentru că nu m-am conformat să eliberez postul”, afirmă Țolea.

Sacrificiu refuzat

În continuare, acesta povestește că după izbucnirea scandalului RETIM, ar fi avut o discuție cu Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJA, care ba a fost, ba n-a fost președintele ADI Deșeuri, care i-ar fi cerut… să se sacrifice pentru partid. „Sergiu Bîlcea mi-a cerut să mă sacrific pentru ei, să-mi dau demisia, pentru, spunându-mi că există o problemă mare de imagine. Am refuzat, având în vedere că nu mă simțeam vinovat de nimic. Am spus în AGA că mă pun la dispoziția Consiliului Director, ceea ce este cu totul altceva. Acest lucru însemna că sunt gata să merg în fața Consiliului Director să analizăm situația. În înregistrarea despre care vorbim se aude clar cum mi se cere prin intermediari să eliberez postul și sunt amenințat că voi fi cercetat disciplinar. Ăsta e modul lor de lucru”, a completat fostul șef de la ADI Deșeuri.

Bîlcea răspunde pe lângă subiect

În ceea ce-l privește, Sergiu Bîlcea a refuzat să comenteze prea mult pe marginea înregistrării făcute de Țolea. De asemenea, nu a dorit să vorbească nici despre sacrificiul cerut fostului director. „Eu vă întreb: cine e Adrian Țolea?”, a încercat să ocolească întrebarea Bîlcea. „Fostul președinte interimar al Consiliului Județean”, i-am răspuns. „Prioritatea noastră e finalizarea proiectului de gestiune a deșeurilor… Întrebați-o pe doamna Silvana Lupu despre discuția avută cu domnul Țolea”, ne-a îndemnat Bîlcea.

În încheiere, ca ziariști curioși ce suntem, nu putem decât să sperăm că aceasta nu este prima înregistrare care iese la lumină din culisele administrației arădene.

Înregistrări la CJA: Adrian Țolea a transmins membrilor AGA Deșeuri un e-mail care conține o conversație interesantă cu secretara județului – UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.