Vicepreşedintele ALDE Toma Petcu a afirmat, marţi, că judecătorii cercetaţi de DNA ar trebui să se retragă, apreciind că aceştia nu trebuie să tremure de frică în sala de judecată, ci trebuie să înfăptuiască justiţia.
„Trebuie să ştim, avem dreptul să cunoaştem care sunt acei judecători urmăriţi de către DNA. Cei care au aceste dosare ar trebui, având destule argumente, să se retragă”, a afirmat Toma Petcu, informează Mediafax.
Existenţa a 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi, aspect menţionat de procurorul Marius Iacob în proiectul pentru şefia DNA, „relevă o faţă a justiţiei care ne aduce mai aproape de anii securităţii şi ai procuraturii comuniste, decât de statele democratice, de drept”, a adăugat Petcu. Potrivit acestuia, „300 de ma­gistraţi care sunt vizaţi de do­sarele DNA nu cred că pot fi ignoraţi nici măcar de preşe­dinte (preşedintele Klaus Iohannis, n.red.), fanul numărul unu al DNA”.
Liderul ALDE a făcut apel la preşedintele Klaus Iohannis să promulge Legile justiţiei şi modificările Codului penal pentru a reforma Justiţia.
În prezent, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi, precizează Marius Iacob, procurorul şef adjunct al DNA, în proiectul de management pentru susţinerea candidaturii la şefia DNA.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că existenţa a 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi, aspect menţionat de procurorul Marius Iacob în proiectul pentru şefia DNA, ar justifica împotrivirea faţă de înfiinţarea unei secţii speciale de anchetare a magistraţilor.

Recomandările redacției