Top 5 cele mai mari și spectaculoase biserici din lume

0
335

Bisericile au reprezentat întotdeauna un testament al cre­dinţei oamenilor în divinitate. Datorită acestui fapt, cele mai mari structuri construite vreodată au fost lăcașe de cult, scrie Libertatea.
Iată care sunt cele mai mari biserici din lume:
1. Biserica Sfântul Petru (Vatican) – 15.160 metri pătrați
Biserica Papală a Sfântului Petru de la Vatican este cea mai mare biserică din lume, având 15.160 de metri pătrați la interior și 21.095 metri pătrați la exterior. Lucrările la clădirea cu arhitectură complexă au durat 120 de ani. Milioane de oameni vizitează această biserică anual, fiind celebră și datorită artiștilor care au contribuit la realizarea acesteia: Michelangelo, Carlo Maderno şi Gian Lorenzo Bernini.
2. Bazilica Fecioarei Maria de la Apa­recida (Brazilia) – 12.000 metri pătrați
Biserica este în prezent cea de-a doua cea mai mare din lume. Lăcașul de cult, care a fost consacrat în anul 1980, poate găzdui 45.000 de enoriași, însă în timpul celebră­rilor anuale, deservește, alături de clădirile anexe, până la 70.000 de oameni.
3. Catedrala din Milano (Milano, Ita­lia) – 11.700 metri pătrați
Catedrala din Milano din Italia este de­dicată Sfintei Maria Născătoarea și este cunoscută și sub numele de „Domul din Milano”. Biserica a fost construită în aproximativ șase secole în arhitectura gotică, fiind cea mai mare din Italia (Biserica Sf. Petru este tehnic în Vatican) şi cea de-a treia cea mai mare biserică din lume, acoperind 11.700 de metri pătraţi, are o lungime de 158,6 metri, lățime: 92 metri și înălțime de 108 metri.
4. Catedrala din Sevilia (Sevilia, Spa­nia) – 11.520 metri pătrați
Biserica se află în patrimoniul UNESCO și a devenit faimoasă în lume datorită faptului că aici este înmormântat Cristofor Columb. A fost construită între 1401 și 1528.
5. Catedrala Sf. Ioan cel Divin (New York, Statele Unite) – 11.200 metri pătraţi
Catedrala Sfântului Ion cel Divin din New York este cea mai mare biserică din Statele Unite şi cea de-a cincea cea mai mare biserică din lume. Biserica este puțin mai veche de 120 de ani, proiectată într-un stil gotic de renaștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.