Topul cauzelor de deces în România. Bolile cardiovasculare, pe primul loc

0
344

Un raport al Institutului Na­țional de Statistică arată că s-a dublat numărul bolilor aparatului respirator, însă cele mai multe persoane au murit din cauza unor afecțiuni cardiovasculare.
Numărul deceselor înregistrate în România în luna mai a crescut cu 3.500 față de aceeași perioadă a anului trecut, se arată în raportul INS citat de Digi 24.
Clasamentul cauzelor deceselor în România
Statisticile arată că aproape 25.000 de români au decedat în luna mai, mai mulți cu 3.556 față de aceeași perioadă a anului trecut.
Iată care sunt principalele cauze de deces, în țara noastră.
1. Mai bine de jumătate dintre decese au fost cauzate de boli ale aparatului circulator. Adică un număr de aproximativ 13.000 de persoane au murit din cauza unui infarct sau a unui accident vascular cerebral.
2. A doua cea mai întâlnită cauză de deces în rândul românilor sunt tumorile. 3.875 de persoane au murit din această cauză.
3. Afecțiunile respiratorii au făcut cam tot atâtea victime, însă numărul este de două ori mai mare față de luna similară a anului trecut. Mai bine de două treimi dintre cei decedați aveau peste 70 de ani.
În același timp, criza demografică a continuat să se adâncească, pentru că numărul persoanelor decedate a fost de două ori mai mare față de cel al nou-născuților.
În plus, numărul naşterilor a scăzut încă din prima lună a anului, iar ritmul a rămas pe o pantă descendentă. În luna mai 2021 s-au născut cu 1.855 mai pu­țini copii față de perioada similară a anului trecut, arată datele Institutului Național de Statistică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.