De zeci de ani, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Arad – ce are la ora actuală în jurul a 17 000 de membri, duce o politică de sprijin și întrajutorare a pensionarilor arădeni înscriși aici. Fiecare an în care CARP le poate acorda acestora diverse ajutoare – inițiate după cerințele vârstei a treia –  fiind considerat o victorie, după cum ne spunea președinta CARP, economista Lidia Dan.

Unul din cele mai cunoscute obiective ale acesteia este, fără îndoială, ștrandul termal. Cunoscute și frecventate mai ales de locuitorii cartierelor din vestul municipiului, indiferent de vârsta lor,  „Băile Termale“ – cum li se spune oficial, oferă mai ales persoanelor în vârstă posibilitatea unor tratamente terapeutice.

„Băile Termale au centru de fizioterapie propriu, numai în anul trecut aici fiind făcute un număr de peste 4200 de proceduri, tratamente realizate membrilor CARP mult sub prețul tarifelor obișnuite. În 2015 s-a modernizat bazinul exterior de tratament și a fost împărțit în două – pentru o mai ușoară intreținere a acestuia și o mai ușoară schimbare a apei. Prin urmare pentru acest an condițiile sunt mult îmbunătățite. Cât privește modul cum se  poate beneficia de aceste servicii: pe lângă carnetul de membru CARP este nevoie și de recomandarea medicului specialist; se poate apela firește și la medicul de specialitate, angajat CARP – de la Băile Termale.

Aș mai vrea să adaug că tot pentru îmbunătățirea stării de sănătate, peste 700 de membri CARP au fost sprijiniți financiar pentru a urma unele tratamente în câteva stațiuni specifice“ ne preciza recent președinta CARP.

(F.B.)

Recomandările redacției