Luncșoara protesteÎn câteva din  numerele anterioare ale ziarului nostru scriam despre conflictul existent în cadrul Composesoratului Luncșoara – sat aparținător de comuna Hălmăgel.

În aceste zile se pare că una din situațiile latente va ajunge la un prag critic deoarece o firmă care a încheiat contract de exploatare a unei cantități de lemne dintr-o anumită zonă a Composesoratului vrea să înceapă exploatarea chiar de marți.

Contestatarii actualei conduceri a Composesoratului – și pe cale de consecință și a contractelor încheiate de acesta – se opun vehement, adică numeroși membri composesori, locuitori ai satului.

Mai mult, aceștia avertizează că protestele lor vor căpăta o și mai mare amploare dacă firma va încerca să înceapă exploatarea.

Marți, după cum ne precizau surse din cadrul Composesoratului,  este programată o ședință a Consiliului de Administrație și toată lumea implicată speră că se vor atinge și aspecte ale situației din prezent pentru o rezolvare.

Dacă nu se ajunge la un consens, numeroșii membri composesori care contestă actuala stare de lucruri anunță ample proteste pentru ziua de miercuri. (F.B.)

 

Recomandările redacției