Tot secetă acasă: UTA – FC Baia Mare 1-1

0
379

Nici la al patrulea „val” echipa fanion a Aradului nu și-a putut face fericiți suporterii veniți pe arena „Motorul”. În cadrul etapei intermediare de miercuri, FC Baia Mare a arătat ca o echipă de primul loc, pierzând printre degete victoria în ultimele minute de joc. UTA a jucat 60-70 de minute modest, dar finalul a salvat-o din nou, așa cum s-a întâmplat la Satu Mare și Brașov.
Fiindcă Strătilă a acuzat o durere la genunchi, Roland Nagy a fost nevoit să aleagă un alt mijlocaș dreapta și l-a titularizat pe Man. Celalălat junior, Bogdan Burlă, a evoluat pe o poziție inedită pentru el, aceea de mijlocaș central, în timp ce fundaș stânga a apărut Filaret. Băimărenii s-au prezentat cu tot ce au avut mai bun pe Mureș.
Moroșenii și-au anunțat inten­țiile ofensive încă din start, iar Ba­laure și Ignea au trimis primele șuturi spre buturile adverse. În minutul 21, însă, s-a modificat și tabela. Sârbu a avut tot timpul din lume să centreze de pe dreapta, iar Arnăutu a pus latul din numai 4 metri: 0-1. Replica gazdelor a venit 6 minute mai târziu, după ce Szekely a reluat cu capul pe lângă colțul scurt o centrare a lui Hlistei. Burlă nu a cadrat nici el poarta cu un șut de la 22 de metri, același tânăr utist mai având un șut bun, prins în doi timpi de Ormenișan, la finalul unei reprize dominată tactic de Baia Mare.
Cu Costin în locul lui Man, UTA a forțat ceva mai mult atacurile pe banda dreaptă, dar ocaziile au venit numai după faze fixe. La două dintre acestea, Manea a trimis mai întâi cu capul la rădăcina barei unde a ajuns Ormenișan, iar apoi același fundaș a tras tare, din 10 metri, peste poartă. După exact o oră de joc, băimărenii au avut șansa să-și mărească avantajul pe tabelă, dar șutul lui Păcurar l-a nimerit pe Botiș, iar apoi Sârbu a tras în blocaj în loc să-i paseze lui Arnăutu, care ar fi rămas cu poarta goală.
Odată cu intrările în luptă ale lui Copil și Rus, atacurile utiste s-au animat, dar adevăratele ocazii au venit de abia în ultimele zece minute de joc. Înainte de asta, Străuț a reluat cu capul peste poartă, după ce Miron ieșise pe sub minge, iar Botiș l-a blocat în ultimul moment pe Sârbu. În minutul 81 a venit și egalarea. Burlă a executat o lovitură liberă de la 30 de metri ușor lateral drepta, portarul nu a reușit să rețină balonul, iar din învălmășeală Botiș a împins balonul în plasă din numai 2 metri: 1-1. Profitând și de căderea fizică și psihică a băimărenilor, arădenii au forțat victoria, dar Rus a tras defectuos din 15 metri după pasa lui Copil, iar Hlistei a finalizat și el mult peste poartă de la marginea careului.
Formații:
UTA: Miron – Polgar, Botiș, Manea, Filaret (62 Copil) – Man (46 Costin), Chindriș, Burlă, Hlistei – Curtuiuș, Szekely (72 Rus). Antrenor: Roland Nagy
FC Baia Mare: Ormenişan – Străuţ, Oltean, Ilie, Lupu – Ignea, Leonte (89 Hodor) –  Sîrbu (78 Munteanu), Păcurar (72 Codin), Balaure – Arnăutu. Antrenor: Dorin Toma
Arbitri:  Paul Unimătan (Zalău) – Bogdan Dragoș (Făgăraș), Constantin Cantemir (Făgăraș).Rezervă: Valeriu Demian (Zalău).
Cartonașe galbene: Manea 73, Copil 83, Botiș 90 / Ormenișan 90+2, Ignea 14
Observatori FRF: Cornel Corocan (Reșița), Mircea Sârbu (Hunedoara)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.