Toți arădenii care ajung la Județean cu orice acuze medicale vor fi testați pentru COVID-19

0
431

Și în teritoriu s-a trecut la măsuri extreme pentru diagnosticarea COVID-19, după ce, reprezentanții Guvernului au dat directive de testare intensificată. Măsura este una foarte eficientă pentru limitarea extinderii virusului.

Așadar, Consiliul Județean Arad și Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență au luat hotărârea testării obligatorii pentru Covid-19 a tuturor persoanelor care ajung cu probleme medicale la spital, indiferent dacă prezintă sau nu simptome. Până la aflarea rezultatelor testelor Covid-19, pacienții sunt internați în secțiile tampon stabilite în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență. Și asta pentru că, au existat cazuri de arădeni suferinzi de alte afecțiuni care s-au infectat cu coronavirus, însă nu aveau simptome.

,,Consider că este o măsură necesară, chiar dacă depășește prevederile protocoalelor medicale, deoarece dorim să păstrăm Spitalul Clinic Județean de Urgență necontaminat și să excludem posibilitatea ca un pacient asimptomatic, dar infectat să fie trimis pe secții”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În această privință, coordonatorul Grupului de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Domșa susține: ,,Am avut cazuri de pacienți care nu prezentau simptome, dar care la testare au ieșit totuși pozitivi. Consider că decizia este foarte bună și doar așa vom putea evita contaminarea altor pacienți internați deja în spital cu alte afecțiuni”.

După cum am mai anunțat în alte numere ale ziarului nostru, Aradul are în prezent trei aparate de testare care funcționează la capacitate maximă. Până în prezent la nivelul laboratorului de analize al spitalului, în două săptămâni, s-au obținut aproximativ 1000 de rezultate pentru covid – 19. La aceastea se adaugă testele care se efectuează în fiecare zi în laboratorul Direcției de Sănătate Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.