De 24 de ore a fost nevoie pentru ca utiștii să-și afle rezultatele la testul pentru virusul SARS-CoV-2, iar vestea e cât se poate de bună. Din aproximativ 30 de persoane testate, aici fiind inclus și personalul auxiliar: doctor, maseruri, șofer, bucătăreasă sau ospătar, niciuna nu a ieșit pozitivă, astfel că „operațiunea” cantonamentul a demarat cu câteva ore mai repede decât era programată inițial.
Bineînțeles, cel mai important este că nu sunt fotbaliști și antrenori purtători ai virusului ce a oprit palaneta în loc timp de două-trei luni de zile și munca poate începe. Deocamdată pe grupuri de câte patru fotba­liști, pentru ca după 1 iunie să se ajungă, probabil, și la ședințe tehnice colective. „Veștile sunt cât se poate de bune după acest prim test, în sensul că putem demara stagiul de pregătire imediat. An­trenorul Laszlo Balint chiar a sunat adunarea cu câteva ore mai repede, adică la orele amiezii, iar după-amiază, el și colegii săi vor conduce primele antrenamente pe Motorul. Sigur, testele se vor repeta în ziua a 7-a și a 13-a, însă, noi zicem, că această primă încercare a fost cea mai importantă și a fost trecută cu bine. Mai departe, nu ne rămâne decât să respectăm cu strictețe protocolul, în așa fel încât băieții și antrenorii să se poată pregăti pentru play-off. Din păcate, noi, cei din conducerea administrativă, nu vom avea contact cu echipa în următoarele două săptămâni, dar vom avea grijă să nu îi lipsească nimic”, ne-a declarat Claudiu Drăgan, directorul sportiv al „roș-albilor”.
Așadar, „cartierul general” al utiștilor a devenit de ieri Hotel „Subcetate”. Jucătorii se vor echipa pentru antrenamente acolo, se vor dezinfecta la arena din Aradul Nou și se vor pregăti în grupuri de câte patru fotbaliști pe cele două terenuri, de iarbă naturală și sintetic, de la baza sportivă „Motorul”. Ultimul antrenament, din iarbă, al „Bătrânei Doamne” s-a desfășurat pe 15 martie, la două zile după ce Federatia Română de Fotbal a anunțat oficial întreruperea campionatului ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Recomandările redacției