teatru„Luna plină de teatru” readuce pe scenă, săptămâna aceasta, o producţie arădeană care se bucură, de cinci ani încoace, de un foarte mare succes. „Totul despre femei”, jucat în două variante, în două distribuţii, este un tur adevărat tur de forţă în care actriţele Adriana Ghiniţă, Dorin Darie Peter şi Liliana Balica (în distribuţia I), respectiv Angela Petrean Varjasi, Mariana Tofan Arcereanu şi Roxana Sabău (în distribuţia II) interpretează, fiecare, mai multe roluri.  Ambele variante sunt regizate de Felix Crainicu,  după un text al cunoscutului dramaturg croat Miro Gavran.

„Fiecare actriţă interpretează cinci roluri diferite. Piesa are o structură inedită, în cadrul căreia cinci poveşti de viaţă – toate despre femei – alternează şi interacţionează. O poveste este despre două surori care au întrerupt orice legătură din cauza unui bărbat pe care amândouă l-au iubit, între ele fiind mama lor, rămasă singură. Cea de a doua poveste este despre alte două femei extrem de apropiate până în momentul în care în relaţia lor intervine o criză, din cauza unei a treia femei ce apare în viaţa lor. Apoi mai este povestea unor secretare care lucrează la aceeaşi firmă, cea a trei fetiţe care merg împreună la aceeaşi grădiniţă şi povestea a trei bătrâne din acelaşi azil.

femei

În aparenţă, între aceste poveşti nu există nici o legătură. Dar, după cum arătam la început, ele alternează în economia piesei / spectacolului şi, mai ales, interacţionează, fiecare având legături strânse cu celelalte. O structură foarte interesantă şi foarte ofertantă pentru orice actriţă. Tocmai de aceea, regizorul Felix Crainicu a optat pentru « un spectacol dublu» – unul cu două distribuţii.”, scrie Mihaela Balint, P.R. al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” vă invită astfel astăzi, de la ora 19, în sala Studio, la prima variantă a spectacolului, urmând ca cea de-a doua să fie jucată joi, de la aceeaşi oră, în aceeaşi sală.

Reamintim spectatorilor că un bilet de intrare la spectacol în timpul „Lunii pline de teatru” costă numai cinci lei.

 

Recomandările redacției