În această dimineață ne-a parvenit dinspre Comisia Centrală de Arbitri din România, următorul comunicat:

„Dragi tovarăși Radu Petrescu și Marian Barbu

Am urmărit cu interes și plenar entuziasm eforturile neprecupețite intreprinse de dumneavoastră, în îndeplinirea saricinilor trasate pentru partidele Chindia Târgoviște – CFR Cluj și FCSB – UTA.

Apreciem munca depusă de dumneavoastră în susținerea necondiționată a idealurilor care ne unesc și a îndeplinii planului de puncte la care instituția noastră s-a angajat în fața celor care ne asigură cele mai bune condiții de trai și muncă pentru noi și familiile noastre.

Eforturile voastre au fost comunicate mai departe organelor superioare ale UEFA, care nu au rămas insensibile la hărnicia și devotamentul cu care susțineți cauza noastră universală: eradicarea burghezo-moșierimii anacronice care dorește să altereze jocul NOSTRU cu idealuri false precum: corectitudine, meritocrație și fair-play. În lumina acestor calități pe care le dovediți etapă de etapă, tovarășii de la UEFA au hotărât să vă răsplătească după cum urmează:

1) Tovarășul Radu Petrescu va fi delegat ca arbitru de centru la parida de Europa League dintre Olympique Lyon și Glasgow Rangers

2) Tovarășul Marian Barbu va fi delegat ca al patrulea oficial la partida de Conference League dintre Tottenham și Rennes

Nutrim speranța că vă veți face datoria și la aceste meciuri, contribuind la conducerea fotbalului NOSTRU pe noi culmi de progres și civilizație.

URA! URA!

Comisia Centrală a Arbitrilor”

p.s. Probabil e inutil de precizat că acest text este un pamflet. Din păcate, informațiile prezentate, referitoare la delegarea arbitrilor sus-numiți la meciurile amintite, este cât se poate de reală. În fața acestor mostre de sfidare, considerăm că ironia prin analogie cu vremurile în care absurdul domina societatea românească, este singura reacție decentă și publicabilă.

Recomandările redacției