GREECE-FARMERS-PROTEST
Autorităţile de frontieră ungare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Oradea, că, începând cu data de 22.10.2014 ora 23.00 (ora României) până în data de 23.10.2014 ora 22.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.
Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 23.10.2014 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.
Având în vedere acest fapt, autoritatile de frontieră efectuează controlul comun pentru iesirea din Romania (respectiv intrarea in Ungaria) pentru acest tip de mijloace de transport, însă, conform legislaţiei statului vecin, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcarile special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulatie pe drumurile publice.
Politistii de frontierâ români cooperează cu autoritatile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unor control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (ex. redirectionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comună).
I.T.P.F. Oradea a luat toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat, în prezent acesta desfăşurându-se în condiţii normale.

Recomandările redacției