Trafic supraaglomerat: trenuri în plus pentru plecările spre litoral și sărbătoarea Sfintei Maria

0
325

Dacă în întreg sezonul estival, trenurile au fost foarte aglomerate, zilele acestea, mijloacele de tranport în comun vor fi chiar supraocupate, traficul fiind intens de sărbătoarea Sfintei Maria. Trenurile care circulă din Arad spre litoral sunt frecvent ocupate la maxim, iar călătorii care își mai planifică concediul trebuie să își cumpere bilete din timp.

CFR Călători profită din nou de sărbătoare și operează trenurile folosind capacitatea de transport maximă tehnic disponibilă. Zilnic, sunt puse în circulație peste 1.050 de trenuri care asigură serviciul public de transport feroviar de pasageri.

Așadar, arădenii trebuie să știe că, În zilele de 14, 15, 16, 17, 18 august, va circula suplimentar IR 12583 pe ruta Bucureşti Nord (plecare 11:15) – Constanţa (sosire 13:37). Trenul va avea opriri în staţiile Ciulniţa (12:16), Feteşti (12:38), Cernavodă Pod (12:54) şi Medgidia (13:12).

Cei de CFR Călători sunt deja obișnuiți cu cazurile în care se epuizează locurile libere.persoanele interesate trebuie să știe că nu vor putea călători nici măcar în picioare, în cazul în care aleg să-și cumpere bilete pe ultima sută de metri, către destinații intens frecventate.

„Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor la trenuri, CFR Călători recomandă pasagerilor să își programeze din timp călătoria către destinațiile dorite, să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să îşi cumpere cu anticipație legitimaţiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuție“, spun reprezentanții CFR Călători

Reduceri pentru achizițiile în avans

Mai mult, pentru cumpărarea în avans a legitimaţiilor de călătorie se acordă reduceri între 10% şi 25%, iar la cumpărarea online se adaugă un discount de 5%. De asemenea, se pot alege şi alte variante tarifare care acordă reduceri la transport prin ofertele comerciale. Detalii pe www.cfrcalători.ro, secțiunea Trafic intern/oferte.

De asemenea, în toată luna august pot să apară vârfuri importante de trafic ce vor solicita la maximum capacitatea de transport pusă la dispoziție, pe următoarele relații: spre/dinspre Litoral – zilnic, până la data de 15 septembrie, cu creșteri semnificative ale vânzărilor îndeosebi pentru sărbătorile legale și zilele de sfârșit de săptămână și spre/dinspre Valea Prahovei – în special în zilele de sfârșit de săptămână și sărbători legale.

CFR Călători pune la dispoziția publicului toate locurile disponibile în trenuri, cu o anticipație de 30 de zile.

În aplicația Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), se introduce numărul trenului (n.a în care vă aflați) în căsuţa indicată şi se click pe Informații tren. Se obțin astfel informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.