victimePoliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad au fost, în aceste zile, gazdele unei delegaţii a autorităţilor judiciare din Elveţia.
Vizita  elveţienilor, la Arad a avut ca scop cooperarea internaţională între autorităţile din România şi Elveţia, pe problematica traficului de persoane, precum şi  pe cea a migraţiei,  pe piaţa muncii libere din Elveţia.
Din delegaţia elveţiană au făcut parte ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Cantonului Zurich, precum  şi autorităţi judiciare federale. Aceştia au fost însoţiţi de către ataşatul de afaceri interne al României în confederaţia Elveţiană şi Principatul Liechtenstein.
În cadrul discuţiilor avute, s-au dezbătut probleme legate de modul de acţiune al celor două state în lupta împotriva traficului de persoane, a asistării victimelor precum şi a schimbului operativ de informaţii între autorităţile competente ale celor două state.
Vizita s-a înscris în cadrul grupului comun de luptă împotriva traficului de persoane încheiat între România şi Elveţia şi s-a bucurat  şi de   prezenţa unor ofiţeri de la Direcţia de Comba­tere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR şi de prezenţa procurorului şef DIICOT-Biroul Teritorial Arad.
Pe perioada celor două zile, cât a durat vizita  delegaţiei elveţiene, au avut loc şi întâlniri de lucru cu ONG-ul Pro Prietenia din Arad şi a fost efectuată o vizită în punctul de trecere a frontierei Nădlac.

Recomandările redacției