accident primaO persoană a decedat în urma coliziunii dintre un autoturism şi un autotren pe raza localităţii Vinga. Acci­den- tul s-a produs, ieri, în jurul orei 14.30, pe DN 69, după ce şoferul unui autoturism Audi A6, care circula cu 240 km/h, a intrat sub un TIR. Autoturismul se deplasa pe direcţia Timişoara-Arad. În localitatea Vinga, şoferul a pierdut controlul vola­nului, a intrat pe contrasens şi a intrat frontal sub un TIR care circula regulamentar spre Timişoara.
În urma impactului deosebit de puternic, autoturismul a fost distrus 80%, atât maşina, cât şi autotrenul ricoşând în şanţ pe marginea şoselei. Accidentul a avut loc pe o porţiune de drum drept, astfel încât este posibil ca şoferul autoturismului să fi adormit la volan sau să fi făcut stop cardiac, conform spuselor şoferului de TIR. În urma impactului, şoferul autoturismului a murit pe loc, iar conducătorul autotrenului a fost transportat cu ambulanţa SMURD, la Spitalul Judeţean Arad pentru investigaţii. Acesta acuza dureri de coloană. Trupul decedatului a fost scos dintre fiare cu ajutorul echipajului de descarcerare.
Traficul a fost blocat pe un sens, până a fost adusă o macara de mare tonaj pentru a scoate TIR-ul din şant. Centrul Infotrafic anunţa, ieri, că „traficul rutier pe DN69 Arad-Timişoara se desfăşoară pe o bandă, alternativ în ambele sensuri, la intrarea în localitatea Vinga dinspre Arad, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autotren şi un autoturism. O persoană a decedat”. Poliţiştii continuă cercetările.
(C.G.)

Recomandările redacției