Traian Băsescu: Datele de 4 sau 11 decembrie avansate pentru alegerile parlamentare sunt puţin fezabile

0
327

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri că datele propuse de Guvern pentru organizarea alegerilor – 4 şi 11 decembrie – sunt puţin fezabile şi că trebuie analizat dacă se pot organiza în noiembrie.

„Propunerea Guvernului este 4 sau 11 decembrie. (…) Cred că amândouă sunt puţin fezabile, dar trebuie să privim în Constituţie să vedem dacă alegerile în noiembrie s-ar putea desfăşura pentru că 4 nu se poate, e între sărbători. 11 este la opt zile de data expirării mandatului legal al Parlamentului. Ţara nu poate sta fără Parlament, e ca şi cum ai spune că nu are preşedinte”, a afirmat Băsescu într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că decizia trebuie adaptată la termenii constituţionali pentru că s-ar putea ca BEC să anunţe rezultatele în 19 decembrie.

„Numai premierul dacă e desemnat are prin Constituţie zece zile pentru a anunţa cabinetul şi programul, deci numai până Biroul Electoral Central dă rezultatele finale şi se face 19, deci cred că va trebui adaptată decizia la termenii constituţionali, chiar dacă şi această propunere 4 şi 11 a avut în vedere tot termenii constituţionali în felul ei”, a conchis Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.