Traian Băsescu s-a retras de la şefia PMP

0
253

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a predat ştafeta la conducerea partidului, la Congresul formaţiunii, la Parlament. În cursa pentru şefia PMP s-a înscris un singur candidat, actualul preşedinte executiv Eugen Tomac.
„Eu voi rămâne partenerul PMP şi senator al PMP. Cu certitudine, ori de câte ori conducerea ce va fi aleasă mâine la congres va avea oricând deschisă uşa biroului meu să ne sfătuim, dar la 67 de ani a venit timpul să predau ştafeta şi să rămân pe lângă cei care vor conduce partidul. În orice caz, în România a trecut vremea partidelor de lider, nu pentru că nu ar mai fi posibil să crescă un partid cu un lider, dar s-au terminat, nu mai sunt. Mâine, la congres, trebuie să alegem o echipă de oameni care au arătat până acum că vor să facă politică, o echipă de oameni capabili să facă politică şi care să se dedice politicii în perioada următoare. Cred că mesajul principal care va fi dat mâine în PMP, va fi asumarea politică a resposabilităţii pentru reunificarea ţării”, a declaratTraian Băsescu, relatează Mediafax.
La sfârşitul lunii mai, liderul PMP a declarat că la finalul mandatului de senator se va retrage din viaţa politică, dar că va rămâne preşedinte de onoare al partidului, funcţie din care se va implica, motivul retragerii fiind că a venit timpul să scrie cărţile mandatelor sale.
„Am spus de mult că o voi face (că se va retrage din politică – n.r.). Nu vedeţi că sunt cel mai bătrân şef de partid? Dar, atenţie, rămân preşedinte de onoare al partidului. Mă voi implica în viaţa partidului, dar a venit timpul să scriu şi cărţile mandatelor mele. Nu cartea,
(ci – n.r.) cărţile mandatelor mele”, a spus Băsescu.
Eugen Tomac, singurul candidat înscris în cursa pentru şefia PMP, a fost ales sâmbătă preşedinte al formaţiunii, la Congresul Extraordinar al partidului care a avut loc la Palatul Parlamentului.
Totodată, delegaţii au votat pentru înfiinţarea a doua comisii interne, în acest caz fiind date 2.450 de voturi pentru, 33 împotrivă şi 17 voturi nule.pentru înfiinţarea de comisii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.