traistutaDe curând, Giorgiana Elena Popan a început o nouă colaborare cu Biblioteca Judeţeană A. D. Xenopol. Astfel, sub titu­latura „Trăistuţa cu poveşti” actriţa va fi protagonista unor întâlniri cu cei mici. „Ideea noastră a fost să invităm copiii la lectură. Întâlnirile cu cei mici vor cuprinde două părţi: o parte dedicată spunerii de poveşti, iar cea de-a doua parte unor întâlniri cu personalităţi arădene care vor spune la rândul lor câte o poves­te care le-a marcat copilăria. Totul va fi filmat şi, începând din 13 iulie în fiecare sâmbătă filmarea va fi difuzată la West TV într-o emisiune dedicată copiilor şi intitulată «Trăistuţa cu poveşti»” a declarat Giorgiana Elena Popan într-o conferinţă de presă ce a avut loc de curând la Bi­blioteca Judeţeană A. D. Xenopol în prezenţa directorului Florin Didilescu.
Trăistuţa cu poveşti este organizată de Biblioteca Judeţeană A. D. Xenopol, Asociaţia Culturală Magia Cuvântului şi West TV. Giorgiana Elena Popan a participat în premieră pentru ţara noastră la Festivalul Internaţional de Storytellig din Iran din 2012 unde a câştigat premiul trei, devansând persoane cu experienţă de peste 20 de ani în acest domeniu. De asemenea a organizat primul festival de stroytelling din ţara noastră, reuşind să aducă în faţa publicului arădean storytelleri celebri din Franţa, Spania şi din Danemarca. Storytellingul este puţin cunoscut şi practicat în România, dar cu toate acestea este o activitate foarte îndrăgită peste tot în lume.
Vă mai spunem că Giorgiana Elena Popan a realizat la începutul lunii iunie un turneu în Kenya. Îmbrăcată în costum popular românesc, actriţa i-a încântat cu poveştile ei pe micii kenyeni în şcoli, pe câmp, la orfelinate.
Giorgiana Elena Popan este actriţă, stroryteller şi o colaboratoare apropiată a Ludotecii din cadrul Bibliotecii Jude­ţene A. D. Xenopol. În această perioadă face parte din distribuţia spectacolelor „Humpty Dumpty” şi „Alice în Ţara Minu­nilor” de la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad şi împreună cu Robert Pavicsits joacă într-un show de improvizaţie foar­te îndrăgit intitulat „Impro Show”.

Recomandările redacției