Tramvaiele, precum arădenii: simple mingi de ping pong !

0
913

 

Zilele trecute, consilierul independent Marin Lupaș trimitea un Comunicat în care îl acuza pe primarul Aradului că nu îi pasă de persoanele handicate din Arad în privința posibilității de folosire a mijloacelor de transport în comun. Sub genericul „Avem nevoie de 5 tramvaie noi pe an” , Lupaș spunea că „Dincolo de reabilitarea liniilor de tramvai, consilierul municipal independent arată că nevoia pentru tramvaie noi în Arad este de 20 de ori mai mare decât cea planificată de Primăria Arad! ..Dacă ne gândim doar la zecile de milioane din excedentul bugetar anual pe care îl înregistrează Municipalitatea, nici nu ar mai trebui să se complice cu fondurile europene, capitol la care au eșuat cei din PNL în frunte cu Gheorghe Falcă, ci să aloce clar 7,5 milioane în fiecare an pentru confortul și necesitățile arădenilor cu dizabilități și nu numai”.

Replica primarului

Este surprinzător faptul că dintr-o dată consilierul Marin Lupaş sesizează lipsa tramvaielor noi în Arad, însă pe vremea când era liderul consilierilor PSD,era de o cu totul altă părere, numărându-se printre cei care s-au opus achiziţionării celor 6 tramvaie Imperio. Acum, consilierul Lupaş evocă anul 2016 când recomanda cumpărarea prin fonduri europene a 5 tramvaie noi în fiecare an. Îi reamintim faptul că în 7 februarie 2019 au fost deschise ofertele depuse la licitaţia organizată de Primăria Municipiului Arad în vederea achiziţionării a 10 tramvaie noi, urmând ca într-o altă etapă să cumpărăm încă 18 garnituri. Achiziţia va fi finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Este regretabil că, după atâţia ani de când ocupă scaunul de consilier local, domnul Lupaş nu ştie că excedentul bugetar la care face referire poate fi folosit numai pentru investiţii ”.

Ne limităm la a prezenta pe scurt obiectul disputei, fără a expune „împănările” de rigoare ale celor doi, de genul: pe Falcă nu îl interesează soarta handicapaților, pentru că, în general, nu-l interesează viața arădenilor (Marin Lupaș) sau ipocrizia politică a consilierului independent, care azi spune una și mâine, alta (Gheorghe Falcă). În schimb, putem să ne spunem concluzia: tramvaiele, precum arădenii, sunt simple mingi de ping pong politic !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.