Transdara a scăpat de faliment

0
335

Transdara, compania de transport persoane care asigură cea mai mare parte dintre cursele din judeţele Arad și Timiș, aflată în buza falimentului în urmă cu cinci ani, a reușit să se reorganizeze. După o perioadă lungă de pier­dere, societatea a reușit să se însănătoșească și să-și achite integral toate datoriile.
Societate a intrat în insolvență la sfârșitul lunii mai a anului 2012, pe fondul lipsei lichi­- dităților, generate de scăderea accentuată a comenzilor de trans­port, precum și a numărului de călători pe cursele regulate, a neîncasării creanțelor și a investițiilor neperformante efectuate. La momentul deschiderii procedurii, societatea nu putea acoperi datoriile din lichiditățile disponibile, ceea ce a dus la dezechilibre financiare majore.
„Cu alte cuvinte, compania era în declin. Pentru a reuși redresarea,  au fost optimizate costurile, inclusiv prin reducerea dobânzilor aferente creditelor bancare, s-au echilibrat datoriile cu activele companiei prin planul de reorganizare și s-au negociat eșalonarea plăților față de principalii furnizori“, a declarat Silvana Șermer, care a coordonat procesul de reorganizare al companiei.
Ajunsă acum la finalul perioadei de reorganizare, societatea și-a  achitat toate datoriile asumate prin planul de reorganizare față de creditori, în valoare totală de 13 milioane de lei, fără să fie nevoită să vândă din bunurile necesare desfășurării activității.
Societate comercială Transdara S.A. are ca obiect de activitate transportul internațional, interjudețean și județean de persoane, închirieri de autocare si microbuze spre orice destinație. Înființată în 1990 pe structura fostei autobaze de călători, S.C. Transdara S.A. a continuat tradiția transportului județean și interjudețean de pasageri, extin­zându-și sfera de activitate și la transportul internațional de pasa­geri.
(A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.