Coincidență sau nu, după ce Glasul Aradului a prezentat o statistică a fotbaliștilor arădeni cotați de transfermark și sesiza faptul că Adrian Petre valora doar 50 de mii de euro, cunoscutul site a refăcut calculele. În urma acestora, rezultă că atacantul de 18 ani al UTA-ei, la noua sa cotă de piață, devine cel mai scump fotbalist din Liga a II-a. „E un sentiment plăcut, dar și o ambiție în plus. O să demonstrez tot ceea ce trebuie demonstrat în beneficiul echipei mele”, a comentat noua situație arădeanul.
Golgheterul „roș-albilor” face acum nu mai puțin de 300 de mii de euro, devansându-l pe cel mai bun marcator al Chindiei Târgoviște, Cristian Cherchez, cotat la 250 de mii de euro. Poziția a treia este împărțită de patru fotbaliști, care, conform transfermarkt, valorează 225 de mii de euro. Este vorba despre fundașii dreapta Ionuț Țenea (Dunărea Călărași) și Alexandru Niță (Dacia Unirea Brăila), „închizătorul” Brașovului, Paul Iacob și „bomberul” celor de la Juventus, Bogdan Chipirliu.
De altfel, cele 18 goluri înscrise în 19 etape scurse în prezenta stagiune fac din Petre una dintre țintele multor echipe importante din România și străinătate. Deocamdată, conducerea UTA-ei a rezistat ofertei celor de la Genoa Calcio, refuzând – din informațiile noastre – suma de 650 de mii de euro (între care 200 de mii din bonusuri). „Deocamdată, nu am mai vorbit cu nimeni des­pre un posibil transfer. Îmi văd de programul de forță și alergări dat de domnii antrenori și aștept reunirea echipei de pe 16 ianuarie. Sincer, nici nu pun prea mult preț pe o plecare în această iarnă, căci mai am treabă multă la UTA, cu care mi-am propus să promovez la vară”, ne-a mărturisit Adi Petre, revenit la Arad după ce a petrecut Revelionul, împreună cu câțiva prieteni și colegi la Arieșeni.

Recomandările redacției