lemn

Poliţiştii continuă cercetările

Oamenii legii au depistat un bărbat care transporta material lemnos, fără a deţine aviz de însoţire. În data de 10.11.2014, poliţiştii de la Politia oraşului Nădlac,  au depistat peste 35 de metri steri  de  material lemons, transportat ilegal. În cadrul unei acțiuni  pe linie de material lemnos,  poliţiştii au depistat  un bărbat care transporta  cu un ansamblu autotir, pe ruta Bacău-Nădlac, 35,42 m steri de lemn de foc paletizat (22 paleţi), cu destinația Italia.  La verificările efectuate, s-a constatat că transportul nu era însoțit de nici un fel de aviz de însoțire a materialului lemnos, astfel încât, societatea  transportatoare a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei. Întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de aproximativ 5000 lei, a fost reţinută în vederea confiscării.

De asemenea, un bărbat este cercetat pentru că ar fi tăiat ilegal 26 de arbori. Poliţiştii Serviciului Ordine Publică – Compartimentul silvic, cercetează un bărbat bănuit că ar fi tăiat ilegal 26 de arbori.

„Din cercetările efectuate, s-a  constatat că în perioada februarie – iulie 2014, un bărbat din localitatea Obîrsia,  ar fi tăiat ilegal 26 arbori din specia fag, în volum de 23,373 metri cubi,  iar ulterior, materialul lemnos provenit de la arborii tăiaţi ilegal ar fi fost comercializat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspăectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Recomandările redacției