Transportatorii amenință cu protest național

0
358

Uniunea Naţionala a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului clarificarea urgentă a situaţiei impozitării diurnei plătite şoferilor profesionişti români care operează transport rutier internaţional, având în vedere incertitudinea majoră creata în sectorul transporturilor rutiere de controalele ANAF, care au vizat reîncadrarea diurnei ca venit salarial şi plata impozitelor şi contribuţiilor aferente retroactiv pe 5 ani, conform Agerpres.

Așadar, UNTRR solicită Guvernului clarificarea situației privind impozitarea diurnei plătite șoferilor profesioniști.

„Această interpretare retroactivă a legislaţiei aplicabile de către organismele de control din România afectează grav supravieţuirea sectorului românesc de transport rutier internaţional, ameninţând să conducă la falimentul imediat al firmelor de transport, în condiţiile în care sunt situaţii în care deciziile de impunere sunt în cuantum cel puţin egal cu cifra de afaceri anuală a companiei”, susţin reprezentanţii UNTRR .

Organizaţia patronală atenţionează că orice creştere unilaterală a costurilor în domeniul transporturilor rutiere de către România în urma acestei noi interpretări a ANAF, „ameninţă cu extincţia acest sector important al economiei româneşti”.

„Operatorii de transport rutier sunt puşi într-o situaţie disperată, iar protestele sunt inevitabile, întrucât firmele ajung să nu mai aibă nimic de pierdut. Prin proteste se trage încă un semnal de alarmă în speranţa clarificării favorabile”, arată UNTRR.

 

Vicepreședintele Asociației Patronale a Transportatorilor Europa 2002, Dorin Pop precizează că ,,s-au imputat o sumedenie de bani unor transportatori,respectiv impozitarea diurnei șoferilor. Este inadminisbil să impozitezi retroactiv diurna șoferilor. Vedem că vor să mai și reducă din activitate, prin carantinarea șoferilor la sosirea acasă din zonele roșii sau chiar și din alte zone. Noi ne gândim cum să facem demersurile pentru a obține aprobări pentru proteste în toată țara în jurul datei de 3 septembrie.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.