Consecvenţi promisiunii făcute anterior, transportatorii rutieri au protestat ieri din nou împotriva preţurilor absurde ale poliţe­lor de asigurare obligatorii. Dacă în trecutul protest maşinile s-au deplasat cu 30-40 de kilometri pe oră, ieri viteza maximă atinsă de vehicolele protestatare a trecut arareori de 20, astfel că centura de nord şi de nord-vest a Aradului s-a transformat pentru două ore, între orele 10,00 şi 12,00, într-un adevărat infern al mersului stând pe loc.
Din punctul de vedere al protestatarilor, vina principală pentru dezastrul în care sunt împinşi se află în lăcomia inumană a asiguratorilor care vor să facă averi uriaşe pe spatele lor, la Autoritatea de Supraveghere Financiară care stă cu braţele încrucişate deşi vede bine că sunt spoliaţi, şi la guvernanţi – cărora nu le pasă decât de scaunele şi de conturile lor.
Deşi speră să aibă o nouă rundă de discuţii cu executivul, asociaţiile transportatorilor nu mai cred într-o rezolvare favorabilă lor a diferenduluicare, iată, pune maşinile la gard, pe butuci.
(E.P.)

Recomandările redacției