Transportatorii rutieri români intră în grevă japoneză şi vor circula zilnic, timp de o oră, cu 30 km/h oriunde se află în România până când primele RCA vor fi reduse la nivelul maximal de 4.907 lei / an, potrivit Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). Transportatorii rutieri vor demara o grevã japonezã şi vor circula zilnic o orã cu 30 km/h oriunde se aflã în România pânã când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015.

Totodatã, UNTRR îi invită pe transportatorii rutieri care participã la greva japonezã sã-şi punã în parbrizul autovehiculelor o pancartã A4 cu mesajul ”Protest RCA – Merg o oră pe zi cu 30 km/h – Vreau să trăiesc”. Pe lângã aceastã grevã japonezã, UNTRR împreunã cu celelalte asociaţii patronale din transporturile rutiere vor organiza în data de 15 septembrie 2016 un protest la nivel naţional.

UNTRR acuză firmele de asigurare că nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar sã punã pe spatele transportatorilor rutieri ineficienţa lor având costuri de administrare extrem de mari deduse în special din încasãrile RCA.

Protestul de la Arad

Reamintim că, zeci de transportatori au protestat , marţi, împotriva scumpirii poliţei RCA, circulând cu viteză redusă pe şoseaua de centură nord-vest a municipiului, parte din DN 7, şi îngreunând traficul rutier pentru circa două ore. În cele două ore, camioanele protestarilor au circulat cu mai puţin de 20 de kilometri la oră, îngreunând traficul rutier în două locuri de pe şosea, mulţi dintre şoferi efectuând depăşiri riscante, ca să scape de coloana de maşini. Transportatorii au postat în parbrize afişe cu mesajul „Protest RCA” şi au claxonat în continuu. Protestul s-a desfăşurat la nivel naţional, transportatorii blocând circulaţia pe şoseaua de centură a capitalei dar şi în alte zone din ţară.

 

Recomandările redacției