transport
În urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, poliţiştii arădeni au verificat, în perioada 6 – 12 octombrie, peste 400 de autovehicule destinate transportului public şi transportului de marfă. Controalele s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E.
„Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R. a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Poliţiştii au verificat sute de autovehicule destinate transportului de persoane şi autovehicule destinate transportului de marfă”, preciza comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Au fost aplicate aproape 150 de sancţiuni contravenţionale; au fost sancţionaţi 19 transportatori (pentru nerespectarea regimului legal de viteză, pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie) şI au fost sancţionte 135 de persoane la regimul transportului public de marfă, poliţiştii aplicând sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, sau pentru că au condus un autovehicul cu defecţiuni tehnice.
Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat în flagrant şi două infracţiuni.

Recomandările redacției