Transportul donatorilor de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină, decontat

0
355

transfuzii

Primăria municipiului Arad va deconta, şi în acest an, reducerile pentru transportul în comun pentru persoanele care donează sânge.

Astfel, în urma cererii adresate de conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Arad, autorităţile locale au prevăzut în proiectul Bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului pe anul 2015 suma de 10.000 lei.

Din această sumă, 8.000 de lei au fost alocaţi  pentru decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de reşedinţă şi Centrul de Transfuzie Sanguină şi 2.000 de lei pentru asigurarea reducerii de 50 la sută la abonamentul pentru transportul în comun în municipiu şi judeţ pe baza actelor doveditoare.

Conform legislaţiei în vigoare, donatorul de sânge are dreptul, pentru fiecare donare efectivă, să i se deconteze cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde îşi are sediul instituţia la care se efectuează donarea de sânge.

În cazul în care donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.