Tratament pentru îmbolnăvire subită: Guvernul trimite doctori pentru prefectul și subprefectul din Arad, aflați în medical

0
472

„Sunt dezamăgit. La Arad, «căpitalul» a părăsit nava în mijlocul furtunii“ – acestea au fost cuvintele Ministrul de Interne, Marcel Vela, vizavi de îmbolnăvirea subită a prefectului Florentina Horgea și a subprefectului, Vasilica Damian. Pe fondul acestei situații, chiar înainte de alegeri, va fi desemnat provizoriu, un subprefect.

În cadrul unei videoconferințe pentru organizare alegerilor prezidențiale, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat că va trimite o echipa de medici de la Policlinica MAI din Oradea pentru a le „acorda asistenta medicală” prefectului si subprefectului din Arad.

„Voi trimite o echipă de medici de la policlinica din Oradea, ca să-i ajutam. Poate au primit o medicamentație greșită. Să nu fie, Doamne fereste, mai grav. Deci, Ministerul de Interne va fi mâine la Arad, pentru a le acorda asistență medicală celor doi colegi. Ca  ei să revină cât mai repede la obligațiile profesionale, administrative, guvernamentale și chiar politice pe care le au. Eu nu cred că au fost orientați doi virusi în Arad, exact să atace prefectul si subprefectul. Așa că, voi trimite specialiști medicali să îi tratăm“, a spus ministrul Vela.

Însărcinat cu atribuții în dialogul cu cei de la București a fost fostul subprefect, Cosmin Pribac, acesta trebuind să raporteze situația de la Arad. Practic, pentru chestiuni importante, de urgență, în Instituția Prefetului nu are cine să semneze acte.

„Dacă această viroză este atât de gravă, cine semnează acte la Prefectură?“ a întrebat reprezentantul Guvernului.

„Cum ordonați.  În privința alegerilor, va semna doamna presedinte a BEJ, dar celelalte documente…în prezent, nu are cine să le semneze“, a spus Pribac.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat apoi hotărârea. „În judetul Arad vom înființa un nou post de subprefect, care este vacant. Vom propune un nou post, până la însănătoșirea colegilor din Arad. Va fi doar provizoriu, pentru că nu vom încărca statul cu un nou post de subprefect“.

Mesajul de la centru a fost clar, dar marcat de o ironie a situației. Cosmin Pribac i-a transmis ministrului că la Arad nu există probleme notabile vizavi de organizarea alegerilor. Oficialul i-a spus că îi apreciază disponibilitatea în acest moment de criză și că va fi cu ochii pe situația de la Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.