plante_helicobacterToamna se înmulţesc crizele de ulcer… Din păcate, cei în cauză ştiu. Dar poate este mai puţin cunoscut faptul că bacteria Helicobacter pylori ar putea fi responsabilă de această problemă.

Dacă ai simptome cum ar fi dureri sau arsuri stomacale, greaţă sau vomă frecventă, balonare, ar fi bine să testezi dacă nu eşti infectată cu Helicobacter pylori. Vorbeşte cu medicul tău pentru analiza medicală. Daca ţi se confirmă temerea, există şi tratamente naturiste care te pot ajuta să o elimini din organism. Terapia anti H. pylori diminuează foarte mult riscul de recidivă sau de hemoragii ale ulcerului gastric şi duodenal şi grăbeşte vindecarea.

Plante care combat Helicobacter pylori

Dracila Berberis vulgaris conţine berberină, o substanţă care reduce spasmele musculare şi poate ajuta digestia, stimulând secreţia biliară. Are şi un efect antibacterian puternic şi combate infecţiile, precum cea cu Helicobacter pylori. Se administrează sub formă de tinctură, dar numai sub supravegherea unui fi toterapeut. Un alt tratament se obţine din răşina arborelui de mastic (Pistacia lentiscus). Aceasta reduce acţiunea bacteriei asupra stomacului şi, în unele cazuri, o elimină complet, analizele ieşind negative. La noi se găseşte sub formă de produse standardizate la farmacie şi la magazinele cu produse naturale.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Recomandările redacției