Arădenii se plâng destul de des în legătură cu mai multe probleme pe care le are orașul, una dintre ele fiind clădirile de pe care cade tencuiala și care sunt un pericol public pentru că nu știi niciodată unde și când o să cadă.

Astfel, pe un grup de facebook, un arădean a făcut o sesizare în legătură cu o clădire, mai exact o casă care se află în cartierul Gai, pe strada Dunării și care este pe punctul de a se prăbuși, aceasta aflându-se într-o stare de degradare avansată și pe care o consideră un pericol pentru trecători.

Acesta spune că din cauza numărului mic de persoane care se sesizează, poliția nu ia atitudine și așa nimeni nu este obligat să refacă lucrarea și să reușească să evite un eventual incident neplăcut în cazul în care structura va ceda.

Din nefericire, nu este singurul caz de acest fel din județ. Foarte mulți aleg să lase în voia sorții casele, în special pe cele vechi, în momentul în care iau hotărârea să nu mai locuiască în ele, acestea devenind abandonate, neîngrijite și cu risc ridicat de prăbușire dacă sunt abandonate pentru prea mult timp. Din cauza faptului că în trecut se amendau proprietarii care au fațada caselor neîngrijită și de multe ori nu se aflau într-o situație atât de avansată de degradare, de această dată, locuitorii din Arad vor să fie trași la răspunde exclusiv cei care pun în pericol trecătorii doar pentru că ei nu au mai avut intereseul necesar pentru a menține casa într-o stare acceptabilă și care să nu fie atât de aproape pe punctul de a se prăbuși.

Sursa foto: Alin Tomoioagă

Recomandările redacției