Trece UTA la sistemul cu trei fundași centrali? Falub: „Cât mai echilibrați atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv”

0
245

La Afumați, „Bătrâna Doamnă” a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri de la revenirea în liga secundă. Echipa a creat o singură fază periculoasă de poartă și aceea după acțiunea personală a lui Albert Stahl, pentru ca în rest să fie depășită la toate capitolele de formația ilfoveană.
Adrian Falub preluase echipa doar de două zile, nu cunoștea exact calitățile jucătorilor săi, dar din această săptămână lucrurile
s-au schimbat puțin. Noul tehnician al „roș-albilor” a lucrat destul de mult din punct de vedere tactic și se gândește și la o schimbare de sistem de joc pentru disputa cu Dunărea Călărași. Singura constantă rămâne atacul, acolo unde, oricât și-ar dori să umble, „principalul” nu are decât varianta Curtuiuș. „Cunoșteam situația când am venit la UTA. Poate, lotul putea fi mai echilibrat pe posturi, dar mergem înainte cu ce avem și vom alege un sistem în care să folosim cât mai bine calitățile lotului. La Afumați, am mers pe un 4-3-3, dar s-ar putea să schimbăm pentru a fi mai echlibrați atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv. Nu am reușit să ne creăm situații de gol la Afumați, trebuie să aducem mai mulți jucători în fața porții și să înscriem neapărat cu Călărașiul”, a menționat Falub, care la unul dintre antrenamente a exersat și un sistem cu trei fundași centrali, destul de des folosit pe la echipele la care a mai antrenat, inclusiv la UTA în urmă cu 5 ani de zile.
De altfel, fostul fundaș a fost mulțumit de reacția elevilor săi la primul ciclu săptămânal complet. „Știu că nu au fost antrenamente ușoare cele de săptămâna asta, căci s-a lucrat mult atât tactic, cât și fizic. Sunt mulțumit de cum au răspuns jucătorii, au fost foarte pozitivi, doar că știu că la meci va interveni și factorul mental și aici e cea mai mare problemă. La Afumați, nu am avut agresivitate în ceea ce înseamnă recuperarea mingii, am alergat mult și am jucat prea puține baloane. Sper că jucătorii au înțeles cât mai mult din ceea ce am făcut la antrenamentele acestei săptămâni, iar sămbătă să și punem în practică”, a adăugat Adrian Falub.
UTA se va afla față înfață cu Dunărea Călărași sâmbătă, la ora 16, echipa lui Dan Alexa fiind una dintre performerele ultimei luni în Liga a II-a. „ Dunărea e o echipă bine organizată, știe să joace fotbal și are moral foarte bun după ce a obținut patru victorii în ultimele patru meciuri. Dar, la rândul nostrum, avem nevoie de un rezultat pozitiv. E important să obținem puncte, asta ne lipsește. Dacă vin în urma unui joc bun, cu atât mai bine”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.