Trecerile de pietoni din Arad, în sfârșit iluminate corespunzător

0
637

Extrem de multe accidente se întâmplă tocmai pe trecerile de pietoni. Aceste evenimente nefericite au loc atât în țară, cât și în Arad. Cazuri în care persoanele accidentate pe trecerile de pietoni și-au pierdut viața au fost multe și, din păcate, probabil vor mai fi. Totuși, există unele măsuri ce pot fi luate pentru a preveni accidentele. Desigur, acestea nu o să fie niciodată suficiente, mai ales pentru că totul depinde de atenția șoferilor, dar e bine să se încerce prin cât mai multe metode să se scadă rata accidentelor. 

O lungă perioadă de timp, arădenii s-au plâns pentru că trecerile de pietoni erau foarte slab luminate. Cele din zona Micălaca fiind printre cele mai rele, acolo lumea trebuia să treacă trecerea cât mai repede cu putință, pe timpul nopții, pentru că era aproape imposibil să o vezi. Cât despre centrul orașului, nici acesta nu era un loc foarte sigur în momentul în care voiai să treci dintr-o parte în cealaltă. După mult timp de întuneric, pe șosele a apărut lumina. De câteva zile am observat și noi că se vede mai bine trecerea de pietoni din zona Teatrului, dar nu eram convinși că este ceva mai mult. Totuși, într-un final a sosit și anunțul care ne confirma că s-au adăugat lumini suplimentare care să vină în ajutorul pietonilor, dar mai ales al conducătorilor auto. 

„Am început o lucrare pas cu pas, în oraș, la trecerile de pietoni pentru a fi luminate noaptea. Avem becuri LED astfel încât trecerile de pietoni să fie mult mai vizibile, o măsură luată în ideea de a face mai vizibil pietonul și sperăm ca astfel să mai reducem din accidentele care, din păcate, încă se mai întâmplă pe trecerile de pietoni. Este o lucrare încă în curs de desfășurare. Tragem și pe această cale un semnal de alarmă, să se circule prudent, atât conducătorii auto, cât și pietonii, să nu se bazeze doar pe culoarea verde a semaforului și, mai nou, pe iluminatul pe care l-am făcut”, a afirmat primarul Călin Bibarț. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.