Trecerile de pietoni din Arad, un pericol mortal

0
992

,,Stimați șoferi, a început școala, măcar în dreptul școlilor reduceți viteza”, este apelul disperat al unui arădean revoltat de modul în care se circulă în oraș,  mai ales în apropierea școlilor. Zeci de accidente s-au petrecut în oraș, doar pe trecerile de pieton, în ultimul timp. Unele dintre accidente soldându-se cu decesul peroanelor aflate pe trecere, regulamentar. Mulți șoferi sunt grăbiți și nu opresc în aceste zone așa cum ar fi normal, iar mulți dintre ei nici măcar nu reduc viteza, se plâng arădenii. ,, În dreptul școlii Avram Iancu, doi copii se țineau de mână să treacă pe zebră strada. Ce-i drept nu s-au asigurat. Ei fiind pe zebra credeau că sunt în siguranță și au început să grăbească pasul să ajungă pe partea cealaltă. Dinspre C-tin. Brâncoveanu venea o mașină cu viteză, fără nici o urmă de intenție de a încetini. Am claxonat insistent, până când copiii s-au oprit. Soferul, deși copiii erau la mijlocul trecerii, a trecut în viteză pe lângă ei. Dragi părinti, spuneți-le copiilor să se asigure, chiar dacă sunt pe trecere,că nu se știe niciodată când vine un astfel de șofer”, spunea un arădean, uimit de întâmplarea care s-a produs fix în fața lui.

Cazul nu este singular, din păcate. Zilnic în dreptul trecerilor de pietoni vedem șoferi grăbiți care nu cedează trecerea, chiar dacă văd cum pietonii își doresc să traverseze. În jurul amiezii, sunt sute de copii care așteaptă la trecerile de pietoni. E adevărat că unii sunt neatenți, însă datoria șoferilor este să oprească în dreptul,, zebrei”. Mulți părinți sunt revoltați deoarece copii nu sunt deloc protejați,  în astfel de cazuri. Au fost situații în care elevii erau la jumătatea trecerii de pietoni când șoferii au trecut  cu viteză a trecut  pe lângă aceștia. Mulți arădeni regretă ,,dâmburile” de beton care existau în urmă cu mai mulți ani în oraș, în apropierea școlilor. ,,Vă mai amintiți de cocoașa lui Moisescu? Ar fi binevenite, acum când circulația este atât de intensă”, își amintește o arădeancă.

,,Eram pe trecerea de pietoni, pe Iuliu Maniu la Liceul de informatică, eram între linile de tramvai, aveam verde, mașina de pe prima banda a oprit, eram în mijlocul trecerii, când pe banda doi, au trecut una dupa alta două mașini cu o viteză că am rămas șocata”, spune o arădeancă.

,,Pe strada Dorobanți , eram angajat în trecerea străzii aproape de mijlocul axului drumului , a trebuit să opresc în mijlocul șoselei, cu căruciorul, să-i las să treacă, că na…ei au prioritate, eu fiind în mijlocul șoselei pe trecere. Noroc cu mașina poliției, care a oprit mi-a acordat prioritate (măcar atât) dar nu a avut treabă cu cei doi șoferi care trebuiau să rămână fără permis. Sunt și eu sofer și stiu că sunt mulți pietoni care nu se uită si se bagă pe trecere, fără să se asigure,  dar frate eu asta nu o înțeleg !!! Să fii în mijlocul șoselei cu căruciorul și să nu oprești”, se întrebă contrariat un alt arădean.

,,Asta mi se întâmplă aproape zilnic pe trecere la Intim.Sunt pe jumătatea trecerii și trebuie să mă opresc și să i las să treacă, trec pe lângă mine ca și acceleratu (dar nu de România ) și nimeni nu face nimic acolo sau pe alte treceri”, mărturisește un alt arădean.

Astfel de șoferi nu sunt interesați nici măcar, în cazul în care, în apropierea trecerilor se află copii sau mame cu bebeluși în brațe. Se grăbesc mereu, iar, din acest motiv, accidentele în zona trecerilor nu întârzie să apară.

,,Pe mine împreună cu baiețelul era să mă ia o doamnă pe capotă. I-am dat prioritate. Și în timp ce trecea cu mașina mi-a zâmbit. Fără cuvinte”, povestește o mămică.

sursa foto: internet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.