Trei adulți și doi minori au luat un taxi și au sperat că vor ajunge dincolo de granița țării, ilegal

0
404

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand – judeţul Arad au depistat, într-un autoturism care circula în regim taxi,cinci cetăţeni din Liban, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria.  
Aceștia au fost prinși sâmbătă, în data de 07 decembrie 2019, în jurul orei 19.30. Atunci, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea, aflaţi în misiune pe DN 79A, la ieşirea din localitatea Chişineu Criş, au descoperit într-un autoturism, care circula în regim taxi, cinci cetăţeni străini. Oprind autoturismul, aceștia au văzut că era vorba despre doi  bărbaţi, o femeie şi doi minori.
Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
Ajunși la secție împreună cu cei cinci, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Liban, adulţii cu vârste cuprinse între 22 şi 35 ani şi doi minori de 4, respectiv 5 ani.
Luați la întrebări, persoanele adulte au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.
De asemenea, în cazul șoferului, „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Astfel, pentru a evita astfel de pedepse, persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional sunt sfătuite să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.