Trei afgani prinşi cu documente false la frontieră

0
226

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat trei bărbaţi din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care încercau să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documente de identitate poloneze false.

La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici,  s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, cu trenul Inter Regio care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Viena, trei bărbaţi care s-au legitimat cu cărţi de identitate poloneze. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu întrunesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind contrafăcute.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani. Tinerii aveau asupra lor documente temporare de solicitanţi de azil în Romania şi au declarat că au procurat documentele false de la un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc, contra sumei de 1.000 euro fiecare. „În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.