healthy_women_sanatateTrei analize medicale simple îţi pot salva viaţa. Dr. Oz dezvăluie care sunt aceste trei analize medicale şi de ce trebuie ca orice femeie să le facă. După cum nu poţi conduce o maşină timp de 5, 10 sau 20 de ani fără s-o verifici periodic, acelaşi principiu trebuie să aplici şi propriului organism: la o anumită perioadă de timp trebuie să faci anumite analize medicale.

Este crucial să afli condiţia organismului tău pentru a preveni bolile de inimă, diabetul şi cancerul, cei mai mari ucigaşi din lume. Dr. Oz îţi dezvăluie care sunt analizele medicale care îţi pot salva viaţa. Astăzi, mai mult decât oricând stă în puterea ta să detectezi şi să lupţi împotriva bolilor, să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea şi, poate, să-ţi salvezi viaţa.

Analize medicale # 1: O înţelegere a greutăţii şi o evaluare a grăsimii
O înţelegere a greutăţi şi o evaluare a grăsimi înseamnă mai mult decât numărarea kilogramelor pe o scală. În timpul acestui test se măsoară greutatea corpului, indicele de masă musculară, grăsimea corpului procentual, vârsta organismului, metabolismul în repaos şi grăsimea de pe organele interne.

Analize medicale # 2: Tensiunea arterială
Bolile de inimă sunt principalul ucigaş al femeilor, însă când este vorba despre tensiunea arterială, un contributor major al bolilor de inimă, mulţi oameni nu ştiu ce pericol îi paşte întrucât n-au fost niciodată la control. Arterele sănătoase sunt vitale pentru circulaţia sângelui la inimă şi în tot corpul. O tensiune puţin mai ridicată decât media normală pune presiune pe artere şi poate duce la afectarea vaselor de sânge. O tensiunea arterială ridicată este asociată cu probleme medicale grave precum accidentul cerebral, blocajul renal şi diabetul de tip 2. Tensiunea arterială ideală este în jurul valorii de 15/7; iar tot ce depăşeşte 14/9 este considerată hipertensiune.
Există mai multe soluţii pentru scăderea tensiunii arteriale: unele medicale altele naturiste. Cele medicale trebuie recomandate de către un specialist. Dintre cele naturiste menţionăm usturoiul – un singur căţel zilnic poate face minuni când este vorba despre tensiunea arterială.

Analize medicale # 3: Verificarea glicemiei şi a colesterolului
Chiar dacă nu-ţi face plăcere, ar trebui să mergi la doctor pentru un test al sângelui care să măsoare nivelul zahărului şi al colesterolului din sânge.
Dacă nu ai mâncat timp de câteva ore, nivelul zahărului din sânge ar trebui să fie între 70 şi 100. Un nivel între 100 şi 125 este considerat prediabetic, iar dacă ai peste 126 înseamnă că eşti diabetică. În acest caz trebuie să discuţi cu medicul de familei care îţi va recomanda cel mai potrivit tratament.
În ceea ce priveşte colesterolul, nivelul acestuia ar trebui să fie sub 200. Orice depăşeşte această valoare trebuie să te îngrijoreze şi să te determine să mergi la medicul de familie. În plus, faţă de tratamentul pe care ţi-l recomandă adăugă şi uleiul de cocos în dieta ta ca substitut oentru unt sau alte grăsimi saturate şi nesănătoase. O singură linguriţă pe zi creşte HDL-ul (colesterolul bun), care protejează arterele. În dieta zilnică mai poţi adăuga şi suplimentul drojdia de orez rosu (red yeast rice) care, de asemenea, ajută la scăderea colesterolului rău LDL-ul.

Aminteşte-ţi că poţi găsi un milion de scuze pentru a nu face aceste analize medicale. Poate că eşti prea ocupată cu familia, job-ul sau îţi este teamă de rezultate. Însă cu cât ştii mai repede starea în care este organismul tău, cu atât mai repede poţi face anumite schimbări care să te ajute să fii din nou sănătoasă.

SURSA: http://sfatulparintilor.ro

Recomandările redacției