Trei ani și opt luni de închisoare a primit polițistul care a ucis un om

0
899

Judecătorii Judecătoriei Arad au emis sentinţa în dosarul în care Florin Claudiu Fedor, subofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, a fost acuzat de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. Polițistul a primit o sentință mai mult decât blândă, de trei ani și opt luni de închisoare cu executare și asta dacă nu se comportă exemplar în închisoare, pentru că pedeapsa s-au putea micșora la puțin sub doi ani și jumătate. Deci, se pare că atât merită un ucigaș care a lăsat o familie în urmă în luna martie a acestui an.

Vă reamintim că Florin Claudiu Fedor, subofițer în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, beat fiind, a omoarât o persoană care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni în luna martie a.c. Sentința dată de judecători este o însumare a două condamnări, una pentru ucidere din culpă şi alta pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conform judecătorilor din Arad, aceștia îl „condamnă pe inculpatul Fedor Florin Claudiu – în prezent arestat preventiv în cauză în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 (trei) ani închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din totalul celeilalte pedepse stabilite, adică un spor de 8 (opt) luni închisoare, pedeapsa rezultantă stabilită fiind de 3 (trei) ani şi 8 (opt) luni închisoare”.

Dezpăgubiri pentru familie

Judecătoria Arad a decis ca T. Maria să primească de la Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA suma de 50.000 de euro cu titlu de daune morale şi 5.531 de lei cu titlu de daune materiale, T. Ioan Marian să primească de la aceeaşi societate de asigurare suma de 50.000 de euro cu titlu de daune morale. Tot prin sentinţă, T. Oana Raluca va primi şi ea daune morale de 50.000 de euro şi 1.236 de lei cu titlu de daune materiale.

Apel la decizia Judecătoriei

Sentinţa Judecătoriei Arad nu este una definitivă. Aceasta a fost atacată deja cu apel atât de către Florin Claudiu Fedor, cât şi de către societatea de asigurare. Curtea de Apel Timişoara a preluat dosarul, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 22 august.

Nu ne mai rămâne decât să așteptăm să vedem ce va decide Curtea de Apel Timișoara, poate ei văd lucrurile din alt unghi, căci unghiul din care Judecătoria Arad privește lucrurile nu ne pare a fi deloc drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.