Din ce în ce mai des, persoane care se ocupă cu vânzarea țigărilor de contrabandă sunt prinse de jandarmii care patrulează pe străzile din Arad. Cel mai des, aceștia sunt văzuți în zona piețelor sau în locurile prin care există un flux mare de trecători și posibili cumpărători.

Ultima dată au fost depistați trei bărbați. Ei au fost văzuți de jandarmi în timp ce descărcau din autoturismele proprii, mai multe plase. Mai târziu s-a dovedit că acestea erau pline cu țigări netimbrate. La verificările efectuate s-au descoperit în total 263 pachete cu țigări netimbrate de diferite mărci care urmau a fi puse în vânzare de cei trei.

După cum spuneam, cel mai des sunt găsiți în zona piețelor așa că, cei trei au fost interceptate în apropierea piețelor din municipiul și județul Arad, în urma unor acțiuni desfășurate de jandarmi pentru protejarea populației împotriva activităților de comerț ilicit.

Din nefericire pentru cei trei, ziua de vineri a fost cea care i-a făcut să fie nevoiți să își întrerupă activitatea de comercializanți. Pe numele celor trei bărbați, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.

Țigările netimbrate au fost ridicate în vederea confiscării.

Recomandările redacției