Astăzi, începând cu ora 17:30 are loc turul doi din Cupa României, în care se întâlnesc echipe din ligile patru și trei. Reprezentantele ju­dețului nostru se vor lupta cu cele din Timiș. Ineul și Lipova par avantajate de faptul că joacă acasă în timp ce Sebișul joacă în deplasare la o echipă de top a ligii a patra din județul vecin.
CS Ineu – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic
sculici-640x383Cu toate că au pierdut câteva piese importante din angrenajul echipei, jucătorii ineuani nu au uitat meciurile bune din Liga a treia și vor să facă o figură frumoasă cu toate problemele care-i frământă.
„Sper ca până la ora meciului să se rezolve măcar parțial unele din problemele noastre financiare pentru a putea onora competiția. Am început pregătirea mai târziu decât trebuia și asta se simte în jocul nostru, am suferit în prima etapă de la Felnac. Cei vechi încă nu au ritmul care trebuie iar cei tineri acuză lipsa de experiență. Pornim așadar cu șansa a doua dar tratăm cu seriozitate această partidă ca un foarte bun joc de antrenament pentru campionatul regulat ce tocmai a început˝, ne-a declarat Cristian Sculici, antrenorul celor de la CS Ineu.
Nici „băieții cu pizza˝ nu stau prea bine. Au schimbat în proporție de 90% lotul de jucători și au adus mulți tineri, ceea ce i-a făcut pe localnici să-i alinte cu numele de „laptele și cornul˝ datorită frăgezimii lotului. Au jucat un meci oficial în Cupă în primul tur dar în ultimele două săptămâni au apărut alte probleme.
„Din păcate colaborarea cu Școala de Fotbal Marcel Băban din Jimbolia a căzut și nu din vina noastră. Astfel că cei cinci juniori de la școala de fotbal ce erau deja legitimați la noi au fost retrași și a trebuit să găsim alți juniori. Am reușit să mai legi­timăm doi jucători de pe continentul american și avem pro­- bleme încă cu transferurile lui Pricop, Dragu și Dumitru. Sper ca până la ora jocului să am la dispoziție cel puțin 11 titulari și vreo câteva rezerve. Asta este situația, trebuie să ne descurcăm. Va fi un meci de antrenament și pentru noi, nu avem ambiții și obiective în Cupă. Ineul este redutabil, au pierdut câțiva jucători dar tot au echipă bună, eu chiar am urmărit-o și am apreciat-o la finalul campionatului trecut de liga a treia. Păcat că au făcut pasul înapoi și joacă în județ, asta este viața, mergem înainte. În campionat vom juca acasă pe stadionul CFR și vrem să avem o comportare bună, onorabilă și să rămânem în continuare în Liga a treia˝ ,  a prefațat disputa antrenorul Cosmin Stan.
CS Ghiroda – Național Sebiș
codreaTimișenii sunt o echipă foarte bună din liga a patra și vor fi o nucă tare pentru sebișeni.
„Tratăm cu seriozitate aceste partide din Cupa României, avem ca obiectiv o accedere în faze superioare. Așa cum se știe, această competiție este una a surprizelor, orice este posibil și nu ne vom da la o parte în fața sebișenilor. Avem avantajul că formăm un nucleu unit ce a rămas același de câțiva ani și jucăm pe un teren mai mic la Giarmata Vii, al nostru fiind în reconstrucție, teren pe care noi suntem obișnuiți cu jocul și care probabil le va da bătăi de cap sebișenilor, obișnuiți cu terenuri mari, de Liga a treia. Ne-am întărit un pic în vară, i-am adus pe Damian de la ASU Poli, pe Centea de la Mama Mia, a revenit Mureșan de la Orțișoara și a revenit din germania și fostul căpitan Barany.Mai mult decât atât, am jucat deja trei partide oficiale, una în cupă și două etape de liga a patra. Sperăm întrun joc și un rezultat bun pentru noi˝, a afirmat Paul Codrea, antrenorul celor de la Ghiroda.
De cealaltă parte, Călin Cojocaru este în fața primului meci oficial al sezonului. După ultimele partide de verificare nu prea reușite, băieții au ocazia să demonstreze că au va­loare și pot îndeplini obiectivele fi­xate de conducere.
„Întâlnim o echipă bună, de top a județului Timiș, ce an de an a luptat la promovare, au un grup de jucători pe care și l-au păstrat și sunt astfel un adversar foarte bun. Pentru noi este primul meci oficial, din păcate vom juca pe un teren mic cu care noi nu suntem familiarizați dar ne vom adapta și mergem să câștigăm, vrem să mai jucăm câteva tururi de Cupa României și să aducem la Sebiș echipe de ligi superioare. Avem lotul în mare parte pregătit și valid, mai puțin Marius Ion care are o suspendare de 3 etape și Marian Fuchs care este în refacere după accidentarea de la umăr. Până la începerea campionatului  mai aducem un junior și un senior și atunci vom fi pregătiți 100% pentru o nouă provocare, podiumul Ligii a treia˝ , a punctat antrenorul de la Național Sebiș reperele partidei de astăzi.
Șoimii Lipova – Millenium Giarmata
flavius.sabau_Lipovanii sunt câștigătorii Cupei României faza județeană și au în lot mulți jucători cu experiența ligilor superioare și de aceea, obiectivul lor nu poate fi altul decât accederea în turul trei.
„Sunt mulțumit de lotul pe care-l am și sper să facem o
figură frumoasă și în Cupa României. Îi cunosc bine pe cei de la Giarmata, i-am urmărit la ultimele trei partide de acasă din campionatul trecut, de fapt îl urmăream pe Diarra, un fotbalist pe care ni l-am dorit la noi. Sunt o echipă abordabilă, și vrem să trecem de ei, ar fi bine pentru moralul băieților și pentru asta depindem doar de noi. În afară de Adi Piț care a revenit abia de luni la antrenament, toți sunt valizi și pot juca. Avem și avantajul că jucăm acasă, suntem optimiști˝, a spus Flavius Sabău înainte de întâlnirea programată în această după-amiază în Cupă.
Millenium Giarmata joacă în Liga a treia dar nu are un lot prea va­loros și evoluțiile din campionatul trecut au fost modeste. În plus și-au pierdut un om de bază, Diarra transferându-se la Cermei dar au racolat un arădean, Casian Maghici, cu ani mulți jucați în ligile superioare.
„Pornim cu șansa a doua, arădenii au jucători mai valoroși cu toate că joacă în județ, dar nu ne dăm bătuți înainte de a juca. Avem cea mai tânără echipă din Liga a treia, cu o medie în jurul a 21 de ani. Vrem să construim o echipă bună în jurul lui Casian și astfel de partide oficiale sunt potrivite pentru a acumula experiență pentru campionatul ce va începe în curând. Avem deja un meci oficial, primul tur de Cupă, am jucat la Băița și am făcut-o cu succes, cu exact acești băieți cu care mergem la Zăbrani miercuri. În Liga a treia vrem să stăm departe de emoțiile retrogradării, obiectivul fiind un confortabil loc 12”, ne-a declarat Răzvan Leucă, antrenorul „milena­rilor˝.

Recomandările redacției