pompieriA fost un week-end încărcat pentru pompierii arădeni. În mai multe colţuri ale judeţului, oamenii au avut nevoie de ajutorul lor, aşa că aceştia au acţionat prompt pentru a limita efectele distrugătoare ale focului.
Primul apel disperat a venit sâmbătă dimineaţă la 112, de la Gurahonţ. Acolo, proprietarul unui autoturism cerea ajutorul pompierilor după ce îi luase foc autoturismul. Se pare că de vină pentru acest incendiu a fost chiar el. Proprietarul a vrut să facă o serie de reparaţii la puntea unei Dacii şi a folosit un aparat de sudură. Câteva scântei, sărite la întâmplare, probabil au aprins urmele de ulei şi benzină de pe caroserie iar în scurt timp, maşina a luat foc.
Pompierii au ajuns rapid şi în zece minute de intervenţie au reuşit să stingă flăcările. Totuşi, aproape 40 la sută din autoturism a fost distrus.
Un alt incendiu a avut loc la Grăniceri. Acoperişul unei case a fost cuprins de foc iar întreaga locuinţă era în pericol de a fi mistuită de flăcări. Din fericire, locatarii au observat la timp şi au cerut ajutor.
În câteva minute, Garda numărul 2 de pompieri de la Chişineu-Criş a ajuns la locul solicitării cu o autospecială şi cinci subofiţeri. „În momentul sosirii la faţa locului, incendiul se manifesta cu violenţă şi cu flacără des­chisă pe tot acoperişul. Intervenţia a fost dificilă şi a durat aproximativ două ore dar din fericire s-a reuşit lichidarea incendiului înainte de a se propaga la întreaga locuinţă”, a precizat George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
La final a fost deschisă şi o anchetă şi cel mai probabil focul a pornit de la un coş de fum amplasat necorespunzător faţă de alte materiale combustibile.
Misiunile pompierilor nu s-au încheiat aici pentru că ieri dimineaţă şi în municipiu, proprietarul unei case de pe strada Clujului a avut nevoie de ajutor. Acesta se încălzea cu lemne iar anexa în care era amplasat cazanul a luat foc. Şi aici, era pericol de extindere la locuinţă ori la cele din vecinătate dar pompierii au ajuns la timp şi au limitat pagubele.
Pompierii au deschis anchete pentru a stabili cu exactitate împrejurările care au stat la baza acestor incendii.

Recomandările redacției