jandarmiÎn data de 30 mai, în prezenţa unei delegaţii oficiale din Republica Populară Chineză, conduse de domnul colonel superior Xu Chao, şeful Statului Major la Comandamentul Provincial Jiangsu, din cadrul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze, a avut loc ceremonia de încheiere a Stagiului în domeniul artelor marţiale, care s-a desfăşurat la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi de la Gheorgheni, din judeţul Harghita. În cadrul ceremoniei, cei 60 de jandarmi care au participat la stagiul de pregătire, au primit atestate din partea instructorilor chinezi, care le certifică aptitudinile dobândite în domeniul artelor marţiale.
„La stagiul de pregătire în domeniul artelor marţi­ale a participat şi sergentul major Silviu Andrei Tor­cea, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad. El este absolvent al şcolii militare de subofiţeri jandarmi din luna decembrie a anului 2012”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Jandarmerie Judeţean Arad, maior Emilia Fînaţă.
Practicarea artelor marţiale contribuie substanţial la îmbunătăţirea forţei şi abilităţii jandarmilor, la antrenarea în ceea ce priveşte capacitatea de autoapărare, dar şi din punct de vedere psihologic. La finalul ceremoniei, jandarmii au prezentat o serie de exerciţii demonstrative, în cadrul cărora au exemplificat procedee de lupte chinezeşti, exerciţii de arte marţiale (demonstraţii cu săbii) şi demonstraţii de luptă în stilul Sanda.
Tot cu acest prilej, delegaţia chineză a mulţumit conducerii Centrului de Pregătire al Jandarmeriei, care a găzduit stagiul, pentru modul profesionist în care a fost organizată întreaga activitate şi a apreciat nivelul foarte bun de pregătire al jandarmilor români.
În perioada 13 – 31 mai, 60 de jandarmi au participat la un Stagiu de pregătire în domeniul artelor marţiale, sub îndrumarea a trei instructori chinezi, din cadrul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze. Din anul 2003 şi până în prezent, la nivelul Jandarmeriei Române au avut loc opt „Stagii de pregătire în domeniul artelor marţiale”, desfăşurate în baza bunelor relaţii de cooperare, existente între Jandarmeria Română şi Trupele Poliţiei Înarmate Populare Chineze.
(C.G.)

Recomandările redacției