irakieniPoliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Curtici  au depistat trei cetăţeni irakieni care au  încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documente false.
La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici s-a prezentat la controlul de frontieră, ca pasager într-un tren IC care circula pe relaţia Braşov – Budapesta, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport turistic suedez. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că documentul prezentat la control este fals total.
Din cercetări a rezultat că bărbatul este cetăţean irakian, se numeşte Slimawz H.N. A., şi este în vârstă de 41 de ani. Bărbatul a declarat că a plătit pentru documentul respectiv suma de 2.500 de euro unei persoane a cărei identitate nu o cunoaşte şi că dorea să ajungă ilegal în Suedia.
Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat, ca pasageri într-un tren IC care circula pe relaţia Bucureşti – Viena, două persoane de sex masculin care, la controlul de frontieră, s-au legitimat cu documente de identitate bulgăreşti. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea cărţilor de identitate prezentate, motiv pentru care cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul P.F. pentru cercetări.
Din cercetări a rezultat că bărbaţii sunt cetăţeni irakieni, Mohamad S. M.,  şi Ahmad B.,  în vârstă de 34, respectiv 19 ani. Cei doi au declarat că au plătit pentru documentele respective suma de 2.000 de euro unei persoane a cărei identitate nu o cunosc. „În cele două cazuri poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetarea acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca  la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, comisar-şef, Daniel Iancu.
(C.G.)

Recomandările redacției