Trei luni de la asasinarea lui Ioan Crișan – arădenii sunt siguri că vinovatul nu va mai fi găsit niciodată

1
6307

După trei luni, atentatul cu bombă care a perturbat liniștea Aradului rămâne învăluit în mister și tăcere. 

Era o zi obișnuită de sâmbătă, arădenii se odihneau după o extenuantă săptămână de lucru. În jurul orei 7:00, o explozie puternică a cutremurat întregul oraș, după decenii de liniște bine consolidată și firească. Pe 29 mai, mașina omului de afaceri Ioan Crișan a explodat în mers, în parcarea unui supermarket din centrul Aradului, apoi a luat foc și a ars în totalitate. În acest fel agonic s-a sfârșit viața lui Ioan Crișan, flăcările cuprinzându-i cu ostilitate trupul. 

Ioan Crișan a fost un om de afacere exemplu, înainte de a-și transforma pasiunea pentru pescuit în afacere proprie, Ioan Crișan a lucrat o perioadă îndelungată de 25 de ani ca electronist. Omul de afaceri a dezvoltat un business în sectorul piscicol, înființând prima crescătorie de somn african din România, crescuți în bazine cu apă termală. În perioada dinaintea macabrului asasinat cu bombă, el a adus în România și crocodili, pentru a produce carne în viitor. 

În perioada imediată decesului lui Ioan Crișan, în presă s-au născut tot felul de teorii și speculații privind împrejurările zguduitoarei sale morți. Printre acestea, legătura dintre ,,dosarul Cocaina’’, de la malul mării negre, și omul de afaceri. Deși au existat ipoteze și ipoteze, cercul suspecților nu s-a restrâns, pentru că nici măcar nu a existat. 

Arădenii și-au pierdut orice fel de speranță, tăcerea și lipsa unor suspecți în investigația atentatului împotriva lui Ioan Crișan, la mai mult de trei luni de la asasinat, este apăsătoare. 

,,Dacă au trecut deja trei luni, nu cred că vor mai găsi vinovații, persoanele implicate nu au lăsat nicio urmă pentru investigatori. Pare a fi o crimă perfectă, după trei luni nimeni nu știe nimic, au aflat doar că avea o amantă, o informație irelevantă, atâta tot’’, ne-a declarat o femeie, amintindu-și de acea zi. 

Mulți arădeni au fost profund atinși de împrejurările în care a murit Ioan Crișan. 

,,Știu de acest asasinat, e o crimă care amintește de Rusia anilor ‘90. Această fărădelege, nemaivăzută în orașul nostru, a lăsat o urmă adâncă în istoria Aradului. ’’, ne-a declarat un bărbat  

,,Nu mă așteptam că se poate întâmpla una ca asta la noi în țară, darămite în Arad. Crima este una foarte serioasă, poate dura mult până se vor găsi persoanele implicate, dar e posibil să nu fie găsite niciodată.’’, și-a exprimat părerea o femeie care lucrează în domeniul economic. 

,,E posibil ca persoanele implicate să fie influente, poate Crișan a avut dușmani care îl găseau incomod. Fiecare om are cel puțin un dușman, odată ce înființezi o afacere, numărul dușmanilor crește enorm. În cazul meu, când cineva se amestecă în treburile mele, e de-ajuns să discut personal cu acel cineva. Crișan avea o afacere la alt nivel, probabil și problemele cu care se confrunta erau de alt nivel. A fost nimicit și nimeni nu știe cine ar putea fi vinovații’’, ne-a spus un bărbat cu o mică afacere înființată în 1999, în Arad. 

,,Cred că nu li se va da de urmă persoanelor vinovate, dacă era un om de rând în spatele crimei, de mult era găsit. Sper că într-o bună zi investigatorii vor da de urmele făptașilor, pentru că ele sigur există, trebuie căutate bine. Oamenii din spatele asasinatului sunt foarte periculoase și bine ascunse, te sperii când te gândești că încă sunt la libertate.’’, ne-a declarat o femeie în vârstă, vădit influențată de acea zi. 

Astfel, părerile arădenilor privind asasinatul omului de afaceri Ioan Crișan sunt împărțite. Majoritatea oamenilor cu care am discutat împărtășesc aceeași opinie: criminalii nu vor mai fi găsiți. Totuși, sperăm că investigațiile se vor încheia cu găsirea și pedepsirea, conform legii, a vinovaților.

1 COMENTARIU

  1. De bun ce-a fost a primit cadou o bombă si un sejur ….departe. Când lăcomia te bagă in tot felul de rahaturi….n-ai decât să-ți asumi ! Dar…..cui naiba îi pasă??? Mie personal nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.