Trei marocani hotărâți să plece din România, întorși din drum înainte să ajungă în Ungaria

0
607

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, judeţul Arad, au depistat trei cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În trecut, mai exact înainte de pandemie, aproape zilnic, persoane venite din diferite țări îndepărtate încercau să plece de la noi din țară pe căi ilegale. Pe perioada pandemiei parcă s-au mai liniștit lucrurile, probabil pentru că erau mult prea mulți polițiști la vamă. Odată cu relaxarea, tot mai mulți și-au reluat încercările de trecere a graniței, dar prin câmp sau ascunși prin tot felul de locuri. De exemplu, un alt caz de acest fel a avut loc în cursul nopții de joi spre vineri,  în data de 19.06.2020, în jurul orei 02.30. Atunci, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au observat, în zona de responsabilitate, trei persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea au fost depistate la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Ei au fost reţinuți imediat şi conduși la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Maroc, solicitanți de azil în România, cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani. Precum mulți alții, ei au avut o declarație extrem de întâlnită în cazuri de acest fel, aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.
„În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor trei persoane, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au declarat reprezentanții S.T.P.F. Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.