nicoaraCu vechime de peste un secol în Arad, școala de haltere din orașul nostru continuă să fie la înălțime. Cu trei medalii de aur s-au întors halterofilii arădeni de la București, acolo unde Sala Olimpia a fost gazdă pentru etapa-tur a Campionatului Național dedicat seniorilor, reuniune ce include și Cupa României.
Pe prima treaptă au urcat: Răzvan Nicoară, de la AMEFA Arad, la categoria 69 de kilograme, cu 292 kg la total; Teodor Bilegan (CSM Arad), categoria 97 de kilograme – 305 kg la total; Sorin Cazacu (AMEFA), categoria +105 kilograme – 330 kg la total. Cei doi remarcați ai AMEFA-ei sunt pregătiți de Gheorghe Biriș și Gheorghe Rafa, iar Bilegan e elevul lui Adrian Jigău și Pavel Sebeșan.
În contul Aradului au intrat și două medalii de bronz, câștigate de Paul Pantea, categoria 105 kilograme, 270 kg la total, și Rareș Boldura, categoria +105 kilograme, 252 la total. Cei doi sportivi sunt legitimați la CSM Arad și pregătiți de Adrian Crișan.
S-au mai calificat pentru etapa finală Florin Vizitiu, categoria 56 kg şi Sebastian Călugăreanu categoria 69 kg, ambii din postura de componenţi ai lotului naționali. Ceilalți performeri arădeni sunt Adrian Antal, locul V la categoria 62 kg (205 la total), Adrian Lingurar, categoria 105 kg (240 la total) și Florin Lingurar, categoria 94 kg. Toți sunt reprezentanți ai CSM-ului, unde sunt antrenați de aceiași Jigău și Sebeșan.
Etapa retur, practic finala campionatului, e programată în toamnă. Bistrița e locul de disputare, în perioada 12-16 noiembrie.
Următorul concurs care-i implică pe halterofilii arădeni e Campionatul Național Individual de tineret – Cupa României. Va avea loc la București, între 23 și 27 aprilie.

Recomandările redacției