Trei migranţi ascunşi într-o cutie de carton, printre paleţi cu piatră decorativă

0
218

migranti

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit trei migranţi ascunşi într-o autoutilitară, pe care doi cetăţeni români încercau să-i treacă ilegal frontiera româno-maghiară.

În data de 13 iunie , orele 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Mihai D., în vârstă de 47 ani, care conducea o autoutilitară înmatriculată în România şi care transporta, conform documentelor, piatră decorativă pentru o firmă din Austria. Acesta era însoţit de un conaţional, Bogdan S., în vârstă de 36 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Vâlcea.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, între paleţii cu piatră decorativă, o cutie de carton în care erau ascunse, trei persoane o femeie şi doi bărbaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că persoanele descoperite au cetăţenie turcă şi siriană şi au vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor trei migranţi lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului şi însoţitorului acestuia li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale corespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.