Tot mai mulţi migranţi încerarcă să treacă ilegal vama pentru a putea avea un trai mai bun, dar acest lucru poate fi sancţionat penal de către poliţişti. Cum bine ştim, polițiștii de frontieră fac verificări la fiecare punct de trecere a frontierei.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I au depistat, ascunşi într-un camion încărcat cu miere, trei cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Luni, 19 octombrie , în jurul orei 17.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, miere, pe ruta Bulgaria – Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, trei cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări, unde, în urma verificărilor poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba de trei minori din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 de ani. În cadrul cercetărilor a rezultat faptul că cei trei afgani intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ilegal în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Alexandra Bruţiu

Recomandările redacției