Trei tineri minori au luat prin surprindere autoritățile cu ceea ce au făcut. După ce au furat o poșetă dintr-un autoturism, aceștia, văzând cheile în contact în autoturismul de lângă, au venit cu ideea fabuloasă de a se urca în mașină și au plecat la plimbare. Mașina aparținea unui bărbat din Șiria care a observat la scurt timp după ce aceștia au plecat că a rămas fără mașină. 

Toată întâmplarea a avut loc joi, 4 iulie a.c., în jurul orei 19:00 când, sunând la numărul de urgență 112, un bărbat a sesizat autoritățile din Șiria despre faptul că i-a fost sustrasă mașina din fața casei și că dintr-un alt autoturism, parcat lângă primul, prin spargerea geamului i-a fost sustrasă o poșetă cu acte și bani (460 de euro).

Minorii plecați la plimbare au fost găsiți circulând fără nici cea mai mică problemă pe drumul județean DJ709. Autoturismul a fost depistat de polițiștii Secției 2 Micălaca pe D.J. 709, în apropierea intersecției cu drumul spre Sânleani, iar după oprirea acestuia s-a constatat că cel care conducea este un tânăr de 15 ani, din Arad. În mașină se mai aflau un tânăr de 17 ani din Sântana și un alt minor de 14 ani, din Arad.

Din cercetări a reieșit faptul că cei trei tineri, în jurul orei 18:30, ar fi spart geamul unui autoturism parcat pe raza localității Șiria și ar fi sustras o poșetă cu acte și bani, ulterior, observând un alt autoturism cu cheile în contact l-ar fi sustras și ar fi plecat. Poșeta sustrasă a fost depistată de polițiști la ieșirea din localitatea Șiria, iar banii au fost găsiți asupra tinerilor.

Pe baza a ceea ce au făcut, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință, conducere fără permis, complicitate la furt calificat și complicitate la furt în scop de folosință, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Arad în vederea luării măsurilor preventive, aceștia neavând vreo șansă să fie considerați nevinovați pentru cele făcute.

Recomandările redacției