cainiDin capitolul „Ce se mai fură în România şi poate fi valorificat” pare să intre şi următorul caz de furt.
Este vorba despre isprava a trei minori care au intrat în vizorul po­liţiştilor după ce au furat câini. Nu ştim însă dacă aceştia au prins drag de animale şi au vrut să le ducă la ei acasă ori le-au furat cu gândul de a le valorifica dar cert este că au pus mâna pe câini fără drept iar stăpânul lor nu a fost tocmai încântat de cele întâmplate, aşa că a depus o plângere.
Suspecţii au profitat de faptul că animalele erau blânde, aşa că le-au luat cu uşurinţă. Anchetatorii au pornit imediat pe urmele lor.
„Poliţiştii din cadrul Postul de Poliţie Pilu au depistat doi adoles­cenţi care sunt suspectaţi că au sustras trei câini, rasa Ogar, din curtea a trei localnici. În urma cer­cetărilor efectuate de către poli­ţişti, s-a stabilit că în perioada 20-21.01.2013, minorii C. F., în vârstă de 16 ani şi C. A., în vârstă  de 15 ani, ambii din comuna Pilu, au sustras din curtea a trei localnici, trei ogari. În cele din urmă, împotriva celor doi suspecţi a fost începută urmarirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.
Câinii din rasa Ogar sunt valoroşi şi pot costa câteva sute de euro fiecare.

Recomandările redacției